Gå videre til innhold
Erlend Kramer, norgessjef i Rusta
Erlend Kramer, norgessjef i Rusta

Pressemelding -

Rusta åpner dørene i Tromsø

Onsdag 14. november åpner den svenske varehuskjeden Rusta sitt nordligste varehus, i Tromsø. Varehuset blir det 28. i Norge, og Rusta er dermed på god vei mot målet om å åpne 50 til 60 varehus her til lands.

For bare en uke siden åpnet Rusta sitt varehus på Jærhagen og rundt 400 kunder stod klare i kø da dørene åpnet. Både norgessjefen og den lokale varehussjefen forventer flere hundre i kø selv nå når Rusta åpner dørene i Tromsø og snoren klippes onsdag morgen.

– Det er veldig gøy at Tromsø nå får sitt eget varehus. Vårt konsept med kvalitetsvarer til lavest mulig pris har tatt Norge med storm, og jeg føler meg trygg på at dette blir tilfellet også her i Tromsø, sier Erlend Kramer, landssjef for Rusta i Norge.

– Vi ser svært positivt på etableringen, og tror at Rusta vil bli et populært tilskudd til handelstilbudet i regionen. Klokken 09.00 står vi klare for å si velkommen til alle som har møtt opp. For de som kommer ekstra tidlig skal vi sørge for både kaffe og noe godt å tygge på. Dette blir utrolig spennende, sier Lars Hagerup, varehussjef for Rusta i Tromsø.

De hittil 28 varehusene i Norge ligger alle i lyse lokaler på rundt 2 000 kvm med stor takhøyde. Dette har også vært blant kriteriene for det nye varehuset Tromsø. Det nye varehuset på Langnes blir arbeidsplass for 19 ansatte.

Rusta ble grunnlagt i Sverige i 1986. Den brede lavpriskjeden kom til Norge i oktober 2014. Kjeden har hatt en svært kraftig vekst i Norge, og er nå etablert over hele landet – fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Bare ett år etter Norge-lanseringen i 2014 nådde Rusta målet om en million betalende kunder. I dag har selskapet nesten 450 ansatte i Norge, og et totalt salgsareal på ca. 40 000 kvadratmeter.

I 2018 har Rusta åpnet 9 varehus i det norske markedet. Til neste år åpner vi varehus på Eidsvoll, Mosjøen og Elverum.

– Rusta har stort potensial, og viljen til å ekspandere er absolutt tilstede, avslutter Erlend Kramer.

Varehuset på Tromsø blir nummer 144 for kjeden, som i dag er etablert i Norge, Sverige, Finland og Tyskland.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om Rusta

Rustas visjon er å bli nr. 1 for livet hjemme. Rustas sortiment er bredt og bedriften tilbyr produkter innenfor kategoriene hjem & innredning, gjør det selv, fritid, skjønnhet & helse, hage og jul – alltid til overraskende lave priser. Rusta er et svensk foretak og det første varehuset åpnet i 1986. Rusta har i dag 3000 ansatte, 91 varehus i Sverige, over 28 varehus i Norge, 2 varehus i Tyskland samt 4 innkjøpskontorer i Asia. 2017/2018 omsatte Rusta for 5,1 milliarder svenske kroner.

Pressekontakt

Petter Thorendahl

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Kommunikasjon og PR +47 922 209 77

Nesten alt til hjemmet!

I Rusta ønsker vi at kundene våre skal føle seg velkomne, bli inspirert og synes at det er gøy å handle hos oss. I Rusta gjør vi det enkelt for folk å kjøpe produkter av god kvalitet til beste pris.

Sortimentet er bredt og har fokus på livet i hjemmet. Vi tilbyr produkter innenfor sesong, innredning, gjør det selv og forbruk, både til hjemmets ute- og innemiljøer.

Det første varehuset ble åpnet i 1986 av gründerne Anders Forsgren og Bengt-Olov Forssell, som fortsatt er selskapets hovedeiere. Rusta har i dag 108 varehus i Sverige, 41 i Norge, 35 i Finland og 6 i Tyskland. Forretningsmodellen vår er tuftet på enkelhet i virksomheten, sentrale innkjøp uten mellomledd og effektiv distribusjon. Dette, kombinert med vårt volumbaserte sortiment og et utvalg som er tydelig for kundene, gjør det mulig for oss å holde prisene nede – noe som har vært vår drivkraft helt siden starten i 1986.